De bouwsector groeit, maar wat zijn de trends en ontwikkelingen?

De groei van de bouwsector gaat razendsnel. Er worden zowel meer gebouwen als woningen gebouwd. Het kabinet trekt 2 miljard uit voor infrastructuur. Er zijn een aantal trends kenmerkend voor de bouw, daarom zetten we deze voor u even op een rij:

Groei

Er is een verwachte groei van 4,5% in 2018. Dit zorgt voor meer werk gelegenheid en de noodzaak van meer bouw materialen. De economische crisis na 2008 heeft grote impact gehad op de woningmarkt, de woningbouw en de capaciteit van de bouwsector. Nu de economie sterk aantrekt, is de vraag naar woningen weer enorm toegenomen. Er zijn meer woningen nodig van goede kwaliteit, passend bij de financiële mogelijkheden en hedendaagse wensen van mensen.

Modulair bouwen

Modulaire gebouwen en modulaire woningen zijn geprefabriceerde prefab gebouwen of woningen die uit meerdere secties bestaan die modules worden genoemd. “Modular” is een constructiemethode die verschilt van andere bouwmethoden. De modulegedeelten zijn geconstrueerd op een externe locatie (soms op afstand) en vervolgens afgeleverd op de beoogde gebruikslocatie. De volledige constructie van de geprefabriceerde secties wordt ter plaatse voltooid.

3d printen

Constructie 3D-printen (c3Dp) of 3D Construction Printing (3DCP) verwijst naar verschillende technologieën die 3D-printen gebruiken als een kernmethode voor het fabriceren van gebouwen of constructiecomponenten. Alternatieve termen zijn ook in gebruik, zoals LSAM (Large Scale Additive Manufacturing), of Freeform-constructie (FC), ook om te verwijzen naar subgroepen, zoals ‘3D-beton’, die worden gebruikt om te verwijzen naar concrete extrusietechnologieën.

Duurzaam bouwen

Bij duurzaam bouwen moet je niet alleen denken aan een laag energie verbruik. Je moet ook denken aan: duurzame materialen die rekening houden met milieu en gezondheid. Duurzaam slopen van gebouwen zodat deze materialen hergebruikt kunnen worden (circulaire bouwen) om te voorkomen dat grondstoffen op raken.

Bron: Mobile Tech

Opleiding Duurzaam Ontwikkelen en Bouwen

Alles over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen. Actualiseer uw kennis en deskundigheid in slechts 4 dagen!

Download de brochure

Opleiding BLVC in de bouw en infra

Binnen bouwprojecten en gebied ontwikkelingsprojecten wordt het steeds belangrijker om goede afspraken met de omgeving van het project te maken, zodat zij zo min mogelijk hinder ervaren. Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie (BLVC) zijn hierbij key.

Download de brochure

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *