Home » Bouw » Prinsjesdag: extra subsidies voor verwijderen asbestdaken

Prinsjesdag: extra subsidies voor verwijderen asbestdaken

In de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor 2016 is een verbod op astbestdaken opgenomen. Er is 75 miljoen beschikbaar gesteld voor subsidieregelingen. Het gaat om voorgenomen beleid. Dat betekent dat de Eerste en Tweede Kamer de plannen van het kabinet nog moeten goedkeuren.

Vanaf 2024 verbod op astbestdaken

Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. Particulieren, bedrijven en (overheids-)instellingen mogen in 2024 geen asbestdaken meer bezitten. Om te voorkomen dat er rond 2023 pas gesaneerd gaat worden, zal er vanaf 2016 zal er een subsidieregeling in gaan om de sanering van asbestdaken tijdig op gang te brengen.  Hiervoor is € 75 miljoen beschikbaar. Informatie over de regeling wordt in het najaar van 2015 verwacht.

Het verbod moet gezondheidsproblemen door asbest voorkomen. Oude daken kunnen door de jaren heen zijn aangetast door weer en wind. Daardoor kunnen asbestvezels vrijkomen. En die vormen een gevaar voor de volksgezondheid. In 2024 is het 30 jaar geleden dat bouwbedrijven geen asbest meer mochten gebruiken.

Nationale Asbest Conferentie

Wilt u volledig op de hoogte zijn? Kom dan op 12 november naar de Nationale Asbest Conferentie. Het jaarcongres waar jaarlijks meer dan 150 experts uit de sector samenkomen om volledig te worden geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en kunnen leren van elkaars ervaringen door een diversiteit aan praktijkcases.

Bekijk het programma

Bekijk ook

De 4 Belangrijkste Taken voor Projectmanagement in de Bouw

Projectmanagement in de bouw is een complexe materie. Maar wat zijn nou de belangrijkste taken …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *