Big Data maakt hét verschil in Assetmanagement

Het is bijna zo ver! Op 8 maart aanstaande vindt de nationale Conferentie Beheer en Onderhoud plaats. Voorafgaand aan deze conferentie bezochten wij Marco Bakker, Business Consultant bij InTraffic. Wij stelde hem onder meer de vraag:  hoe gaan bedrijven momenteel om met hun beschikbare data? Welk voordeel biedt de Data First aanpak? En kunnen bedrijven hier wellicht nog winst mee behalen?

Bekijk het complete interview met Marco Bakker:

 

Transcript

Data First aanpak

Heel veel klanten beseffen niet hoeveel data ze hebben en wat dat kan bijdragen aan hun business. Vaak is deze data nogal technisch. Het komt uit een computer, of het komt uit een ander deel van een installatie en men heeft vaak geen idee wat voor data eruit komt, wat die betekend en wat ze daarmee kunnen. Dus, die Data First aanpak heeft dat stuk zeg maar als doel om dat op te lossen. Dat je gezamenlijk kijkt, welke data is er, wat betekent dat voor mijn onderhoud en het functioneren van de installatie om dan samen met de domeindeskundige daarin verder te gaan en wat betekent dat voor mijn onderhoud en mijn onderhoudsconcept als ik die gegevens extra toevoeg?

Wat doet InTraffic?

Wij leveren zeg maar verschillende diensten op het vlak van Data analyses. Die bestaan onder andere uit het helpen van de klant, met het uitzoeken van de data. En welke data is nu van toepassing voor het werk dat zij uitvoeren. We leveren data analisten die bijvoorbeeld samen met de domeindeskundige van de klant verder zoeken wat nou de echte waarde is. En hoe het ingezet kan worden voor de business. Als ze eenmaal de juiste informatie uit die data gehaald hebben, dan zijn ze in staat om het onderhoud efficiënter te doen. Ze hebben minder storingen in de installaties en daardoor dus ook minder kosten aan onderhoud, en zijn ook in staat om het ontwerp wat ze hebben van de installatie en het onderhoudsconcept wat ze hebben uitgewerkt, te toetsen aan de werkelijkheid.

Vijfstaps methodieken

Zowel Smart als Mass zijn vijfstaps methodieken. De eerste begint samen met een Data First aanpak. Veel klanten weten niet precies wat voor data ze hebben dus vragen zich gewoon af van wat ze daarmee moeten. Data First aanpak begint met die data, gaat eerst eens kijken wat erin zit en gaat eigenlijk in kleine stapjes meer data en meer data bekijken, totdat dus blijkt wat er allemaal vanuit de business te halen valt uit die data.

Monitoring ontbreekt

Wij zien voornamelijk dat het gebrek aan continu monitoren, dus het continu inzicht in de installatie op basis van data, dat dat nogal ontbreekt. En dat men daardoor dus ook problemen in de installatie ondanks visuele inspecties en een onderhoudsconcept over het hoofd ziet. Daar helpt deze software bij om continu inzicht te hebben in het functioneren van de installatie.

Aanwezig bij de Conferentie Beheer en Onderhoud van Infrastructuur

Wij gaan er heen omdat er erg veel aannemers zijn die ook op zoek zijn naar het verbeteren van het beheer en onderhoud, onze aanpak is al bij meerdere klanten succesvol gebleken. We noemen het ASAP management 2.0. Feitelijk digitalisering van het ASAP management, dus wij hopen daar meer klanten te spreken die wij zouden kunnen helpen.

Nationale Conferentie Beheer en Onderhoud van Infrastructuur

Congres Beheer en Onderhoud van infrastructuurInTraffic is partner van de Nationale Conferentie Beheer en Onderhoud. De Conferentie Beheer & Onderhoud van Infrastructuur op 8 maart staat in het teken van assetmanagement: er worden technisch operationele grote stappen gemaakt. Wat zijn de volgende stappen? Laat u inspireren door sprekers van o.a. Provincies, Gasunie, en TNO en veel andere praktische ervaringen. U verstevigt uw bestaande relaties en doet nieuwe contacten op. Meer informatie? Bezoek de website:
Nationale Conferentie Beheer en Onderhoud van Infrastructuur

Bekijk ook

🎙️ Podcast: Jarko van Nuenen – Nationaal Stationscongres

Tijdens het Nationaal Stationscongres in Nijmegen, kwam de sector samen om met elkaar ervaringen uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *