Interview Andrew Berkhout | Mobility FFWD Event

Andrew Berkhout is directeur van Greenwheels International, het grootste autodeelbedrijf in Nederland. We praten met hem over de groei en toekomst in deelauto’s.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

We zagen straks in een van de sessies, een hele mooie groeicurve voor deelauto’s, bijna exponentieel. Nou is exponentiële groei in het begin heel erg bescheiden. Zien jullie die groei doorgaan? En wat zou jullie blokkeren? Wat speelt daar?

Ten eerste, de exponentiële groei die zag ik ook. Maar dat plaatje had vooral betrekking op de aantal auto’s die gedeeld werden. En de vraag is natuurlijk eigenlijk eerder ‘Hoeveel deelauto gebruikers zijn er gegroeid?’ Dat is zeker ook groeiende. Exponentieel wil ik hem niet noemen, maar wel boven onze verwachting. Dat heeft dus daarom ook in combinatie met meer ritten impact op onze omzetgroei.

Steeds goedkoper. Wordt er gesproken van private lease voor 150 euro per maand? Dat is 5 euro per dag, zeg maar een buskaartje per dag. Gaan mensen, als dat de toekomst is, nog steeds auto’s delen?

Je ziet dat onze gemiddelde klant bij Greenwheels voor veel minder euro in de maand rijdt dan zo een private lease rijder betaald. Overigens dat is een bedrag ook zonder benzine, dus die moet je er dan ook nog bij optellen. Dus dat zijn totaal andere klanten, een totaal andere doelgroep. Dus ik geloof zeker dat een private lease rijder zijn auto nog prima kan delen met de ander om de kosten te drukken.

En gaan jullie dan ook die private lease-auto regelen in combinatie met zo’n deelsysteem? Wat Snappcar bijvoorbeeld doet met deels private lease? Is dat ook iets wat op jullie roadmap staat?

We zijn altijd op zoek naar het aanpassen van onze dienstenportfolio. We zeggen bij Greenwheels ‘We willen zo relevant mogelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen in zoveel mogelijk situaties’. Dat kan betekenen dat wij onze standaarddienstverlening die wij nu hebben in de toekomst zullen uitbreiden. Of het de utopie kant op gaat is nog de vraag, maar het zou zeker kunnen.

 

Het Mobility FFWD Event

Op 28 maart 2018 heeft het Mobility FFWD Event plaatsgevonden. Met ruim 260 aanwezigen kijken wij terug op een geslaagde dag. Beelden van deze dag nog eens terugkijken? De gehele dag kunt u terugkijken op onze facebook pagina of ons youtube kanaal.

Komende tijd gaan wij ons richten op de volgende editie. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden en als eerste op de hoogte zijn van programma updates? Laat dan uw gegevens achter!

Houd me op de hoogte

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *