Interview Ab Oosting | Mobility FFWD Event

Op het Mobility FFWD Event afgelopen jaar heeft Ab Oosting deelgenomen aan het debat: Hoe kunnen overheden en het bedrijfsleven elkaar versterken? Samen met 5 andere experts stond hij op het podium.

Ab Oosting is Senior Advisor Smart Mobility Metropool in de Regio Eindhoven. In het interview deelt hij zijn visie over de ontwikkelingen in energiebronnen van nu en de toekomst.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Ik vind eigenlijk de meest opwindende ontwikkeling, de ontwikkeling van de elektrische auto. Dus een andere energiebron. De waterstof voor transport, voor logistieke bedrijven. We hebben toch een energieprobleem en ongeveer 20% wordt veroorzaakt door mobiliteit. Dat is echt een totaal andere ontwikkeling die nu plaatsvindt.

Fossiel onafhankelijk zijn, gaat dat ooit lukken? Want waterstof wordt nu voor 97% uit aardgas gemaakt, dus dan moeten we wel aan de bron kant ook heel veel dingen doen. Zie je daar ook dingen gebeuren, aan de bron kant?

Ja het is heel lastig, met alles Met Smart Mobility denk je vanuit het nu, de ervaring van nu. Je ziet tal van nieuwe ontwikkelingen in de opslag van energie en fijne metalen, de hele opslag in andere materialen, keramische materialen, materialen waarvan een voertuig gemaakt is, die energie kan opslaan. Dus er zijn nog zoveel ontwikkelingen, dus volgens mij is het meest spannende, is niet Maas en het is niet andere systemen. Het is juist de energie die een auto nodig heeft. Vanochtend las ik in de Volkskrant, maar volgens mij stond het in een andere krant ook, dat we helemaal toe moeten naar warmtekoude opslag en warmtekoude systemen. Maar die systemen gebruiken ook weer heel veel elektriciteit dus maar twee derde van de energie die dat soort systemen opwekken kun je daadwerkelijk gebruiken. Dus eigenlijk is dat ook weer een systeem uit de vorige eeuw. Dus ik denk dat er heel veel te ontdekken valt op het gebied van het opwekken van duurzame energie en het gebruik van energie en auto’s, bussen en andere voertuigen. Het is heel goed denkbaar dat elektriciteit in vliegtuigen gebruikt gaat worden. Kijk vliegtuigen zijn nu nog locomotieven die heel zwaar zijn in de lucht. Van een zweefvliegtuig weet ik dat een zweefvliegtuig heel licht is en ook heel lang in de lucht kan zijn. Misschien dat er daar nog een soort systeemverandering verandert in de luchtvaart, wie weet…

 

Het Mobility FFWD Event

Op 28 maart 2018 heeft het Mobility FFWD Event plaatsgevonden. Met ruim 260 aanwezigen kijken wij terug op een geslaagde dag. Beelden van deze dag nog een terugkijken? De gehele dag kunt u terugkijken op onze Facebook pagina of ons Youtube kanaal.

Komende tijd gaan wij ons richten op de volgende editie. Wilt u hiervan op de hoogte gehouden worden en als eerste op de hoogte zijn van programma updates? Laat dan uw gegevens achter!

Houd me op de hoogte

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *