Interview Alice van Unen | Mobility FFWD Event 2018

Alice van Unen is Hoofd openbaar vervoer Provincie Flevoland. In het interview praten we met haar over krimpregio’s en haar visie hierop.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Het ging straks bij de openingsspeech over de krimpregio’s dat die te weinig aandacht zouden krijgen, maar aan de andere kant zijn ze misschien zo sterk dat ze dat niet nodig hebben. Wat is uw visie daarop?

De krimpregio’s hebben zeker aandacht nodig. Eigenlijk twee hoofdaspecten: het ene aspect is dat wij een snellere verbinding met de Randstad willen, om een betere aansluiting met Randstad te hebben en te houden. Dat heeft te maken met de economische ontwikkeling. Wij hebben natuurlijk hele sterke kwaliteiten maar die willen we ook graag uitbouwen en daarnaast is het zo dat wij ook in de regio zelf de mobiliteit willen vernieuwen, kijken hoe we het openbaar vervoer ook kunnen optimaliseren. En dat vereist, ook in de regio zelf, aandacht.

Nu hebben jullie een voordeel dat jullie veel meer ruimte hebben, dus je kunt misschien het veel efficiënter doen dan andere regio’s. Is de krimpregio nog wel een krimpregio in de toekomst, wordt het niet drukker juist bij jullie door al die voordelen?

Dat zou heel goed kunnen, maar dat moeten we wel faciliteren. Daar moeten we wel mensen toe prikkelen. Dus we moeten ook de werkgelegenheid scheppen, maar we willen wel heel graag de ruimte die we hebben, willen we wel behouden, want dat is nou eenmaal onze kwaliteit.

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijks congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector aanwezig om samen te inspireren, connecten en creëren!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

 

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *