Interview Marco Maréchal | Mobility FFWD Event 2018

Marco Maréchal is strategisch adviseur en oprichter van Connected Strategische Veranderingsprocessen. In het interview hebben we het met hem over samenwerking in de mobility sector.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Ja, waar ik enorm blij van wordt en wat mij enorm opvalt, is dat met name het openbaar vervoer erbij betrokken is. Ik denk dat dat een hele goede zet is. Uiteindelijk als je kijkt naar mobility als service is het ook gewoon het totaalpakket. Wat ik nog wel een beetje mis, is de integratie tussen de verschillende openbaar vervoerders. Ik mis wel een gemeenschappelijk beeld namens het hele OV. Dus NS en bussen en trams en treinen. Dat is wel een heel klein beetje wat ik mis. En dat dat meegenomen wordt, dus dat de NS een bredere visie geeft, zeg maar, dan alleen de NS.

Maar denk je dat we die religieuze discussies ooit kunnen platslaan en dat je zorgt dat de samenwerking toch een keer van de grond zal komen. Ze hebben allemaal de OV-chipkaart, dus er kan wel iets gebeuren. Hoe optimistisch ben je?

Daar ben ik wel vrij optimistisch over. Maar ik denk ook dat, op het moment, zeg maar, dat je daadwerkelijk projecten gaat doen met elkaar en het er niet over gaat hebben, dus echt die ervaring gaat opdoen, dat je wellicht ook andere discussies krijgt daarin.

En dat zijn ook projecten waar je ervaring mee hebt? Jij kunt mensen samen laten werken, jullie willen daar wel aan meewerken

Verbinden is de kracht van ons, dat klopt inderdaad, maar ook onderzoek. En net zoals Carlo van de Weijer, die ken je waarschijnlijk wel: meten is weten. Want als je zonder meten geen informatie en gegevens hebt, heb je gewoon alleen maar een mening. Dus meten is weten is wel de basis. Dus wat willen mensen, en hoe ziet het er nu uit? Om daarna een daadwerkelijk project te doen en door te pakken integraal. Dat voorkomt hele grote discussies met elkaar.

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijkse congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector om samen te connecten!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

 

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *