Interview Pelle Schurink | Mobility FFWD Event 2018

Pelle Schurink is accountmanager bij Amber Mobility, het Eindhovense platform voor elektrische deelauto’s. In het interview vertelt hij over het bedrijf en haar ambities.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Wie bent u?

Mijn naam is Pelle Schurink, ik werk bij Amber uit Eindhoven. Wij zijn een deelmobiliteitsleverancier voor de elektrische auto’s. Ik geloof in dat wij met elkaar, samen, dit moeten oplossen. MaaS is natuurlijk een middel, maar uiteindelijk moeten al die partijen samen gaan werken, de neuzen dezelfde kant op hebben staan, om dit te laten slagen.

Jullie zijn ook echt al bezig, hè? Het is niet dat jullie twee of drie autootjes en een plan hebben. Hoe staat het er mee, waar lopen jullie aan het einde van het jaar?

Ja Amber bestaat al een paar jaar, vorig jaar zijn wij eigenlijk echt gestart met de markt te gaan betreden. Wij groeien heel hard. Wij focussen ons nu nog op de B2B markt, maar wij willen uiteindelijk de hele markt gaan veroveren. Wij hebben nu ongeveer, bijna veertig auto’s rondrijden en wij verwachten het einde van het jaar honderd, tweehonderd auto’s beschikbaar te hebben. En wij zijn, Eindhoven in onze achtertuin, maar wij zijn in Brabant goed vertegenwoordigd, in de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, zijn wij ook al vergevorderd. Zelfs in Amsterdam zijn we al actief, en ook hier in Utrecht, waar dit mooie symposium is, zijn wij ook al actief.

Maar stel dat ik dadelijk naar het buitenland ga… Kan ik dan ook een abonnement van jullie afsluiten en daar een auto hebben of… Wat zijn de ambities?

Onze ambities van Amber zijn groot. Wij willen heel snel in ieder geval heel Nederland omsluiten als ons werkgebied, of als dekkingsgebied, moet ik zeggen. Er zijn ook plannen, concreet al, om ook de landsgrenzen over te gaan naar bijvoorbeeld Amerika of Duitsland. Maar dat staat nog wel in de kinderschoenen, maar ambities zijn er zeker.

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijkse congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector om samen te connecten!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

Bekijk ook

🎙️ Podcast: Jarko van Nuenen – Nationaal Stationscongres

Tijdens het Nationaal Stationscongres in Nijmegen, kwam de sector samen om met elkaar ervaringen uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *