Interview Ramon Vullings | Spreker Mobility FFWD Event 2018

Ramon Vullings was een van de sprekers op het podium tijdens het Mobility FFWD Event afgelopen jaar.

Ramon is cross-industry innovation expert en idee-DJ. In het interview vertelt hij wat idee-DJ zijn inhoudt en hoe het in de mobility sector kan worden toegepast.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Ik ben Ramon Vullings en ik ben een idea-DJ.

Oké, dat willen we heel graag horen. En vooral wat jij hier komt doen, daar ben ik benieuwd naar.

Ja, wat ik vandaag kom brengen is dat mensen eens verder naar buiten kijken, buiten hun silo. Mijn pleidooi is: kruisbestuiving. Bijvoorbeeld wat kan een hotel leren uit het ziekenhuiswezen? Dat is al een hele interessante manier om naar te kijken. Ik heb vandaag ook een mooi filmpje van meegenomen, wat wij als mobiliteit kunnen leren uit het ziekenhuiswezen. Als je kijkt naar retail, daar is klantenstroming in een supermarkt een heuse wetenschap geworden. Wat doen wij daarmee eigenlijk met passagiers in openbaar vervoer of op de weg an sich? Dat loopt eigenlijk nog achter op wat er in retail al gebeurt. Ziekenhuizen beginnen dat op te pikken, dus je hebt al volledige commandocentra om patiënten-stromingen te doen. Dus ik mix dat soort ideeën door elkaar en ik vind dat de mensen hier, in de hele mobility sector, nog verder naar buiten moeten kijken om jullie van idea-DJ’s naar data-DJ’s te brengen.

En het feit dat je dat DJ noemt, heeft dat iets te maken met de ambiance die je creëert? Of sta je achter draaitafels? Of is dat puur even voor het idee van mengen?

Het is met name het idee van het mengen. Het is wel, on stage mix ik wel mijn slides door elkaar op basis van wat er gebeurt, of wat er gezegd wordt. Ik heb, pak ‘m beet, vijfhonderd slides, dat lukt nooit in een halfuur. Dus ik mix daar een beetje flexibel doorheen. Dus het DJ’en is echt ideeën van de ene sector naar de andere sector brengen.

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijks congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector aanwezig om samen te inspireren, connecten en creëren!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

 

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

èèn Reactie

  1. Hey leuk artikel.
    Met een goed bijpassend filmpje leuk om te zien ook.
    Bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *