Interview Sander Buningh | Mobility FFWD Event 2018

Sander Buningh is advisor bij BAM Infraconsult. In het interview vertelt hij waarom hij naar het Mobility FFWD Event 2018 is gekomen en wat hij er van vond.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Ja, de mensen kennen BAM waarschijnlijk misschien als aannemer. Natuurlijk, we bouwen veel. Wegen, tunnels, bruggen, gebouwen, stations. Maar ook wij zijn zeg maar steeds meer geïnteresseerd in smart mobility. We leggen steeds meer dingen aan waar ook sensoren in komen. Dus dat geeft je data, dat geeft je mogelijkheden. En wij zijn ook aan het opschuiven van ja, hoe kunnen wij steden ook helpen om bereikbaarder, veiliger, duurzamer te worden.

Ik kan een aantal voorbeelden geven. Zo zijn we in Rotterdam bezig met een deelfietsexploitant om te kijken of we in samenwerking met de exploitant, de go-bike, een goed systeem kunnen uitrollen. Dus zeg maar een systeem met, op de juiste plekken, met de juiste vergunningen, met de juiste aansluitingen, om echt zeg maar de stad bereikbaarder, veiliger te maken.

Ja, deze beurs is, over smart mobility, is nieuw voor ons, om hier aanwezig te zijn. Omdat we zeker meer opschuiven richting bereikbaar veiliger steden maken, is het ook belangrijk om hier te kijken van wat kunnen andere partners bieden. Je ziet een hoop partijen kunnen de problemen niet alleen oplossen. Ook de BAM niet, maar we willen graag samenwerken om de doelen te verwezenlijken. We blijven natuurlijk aannemer, we blijven wegen en stations en huizen bouwen, maar we zien, doordat zeg maar de infrastructuur en de gebouwen steeds intelligenter worden, steeds meer sensoren, steeds meer data, dat wij ook op moeten schuiven, op kunnen schuiven, op willen schuiven, om daar ook meer nut uit te halen voor de gebruiker. We hebben er ook niks aan als een garage half leeg staat of een station niet goed gebruikt kan worden.

Ik vind het een mooi evenement omdat je ziet dat heel veel verschillende partijen samen komen. NS, ProRail is natuurlijk goed aanwezig, maar ook de overheden, bedrijfsleven, in een heel dynamische setting met break-out sessies en plenair gedeelte. Dus ja, leuk evenement.

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijks congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector aanwezig om samen te inspireren, connecten en creëren!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

 

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *