Interview Sjaak van de Poel | Mobility FFWD Event 2018

Sjaak van de Poel is consultant bij InTraffic. In het interview praten we met hem over bereikbaarheid van steden en het optimaliseren van reisinformatie.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Ik houd mij vooral bezig met reisinformatie in voertuigen, op het web en in apps.

Wat vindt u het belangrijkste wat u vandaag gehoord heeft of wat er op dit moment speelt in de industrie?

Het belangrijkste vind ik de effecten op duurzaamheid, op de stedelijke woonomgeving en vooral de bereikbaarheid van steden.

De bereikbaarheid van steden, wil dat zeggen dat bereikbaarheid van dorpen niet belangrijk is of denkt u dat die het zelf wel oplossen?

Ik denk dat dorpen meer mogelijkheden hebben om het zelf op te lossen. Maar dat bij steden, met name in de Randstad, als het gaat om de bereikbaarheid van Schiphol en dergelijke, dat daar de grote problemen liggen die nu om een oplossing vragen.

U werkt in de informatie. Zegt u ook van ‘eigenlijk is dat, daar begint eigenlijk alles mee? Als je de goede informatie vrij weet te schakelen en zo, dan gaat het systeem zichzelf al voor een groot deel optimaliseren.’ Klopt dat?

Nou, we zijn wel afhankelijk van infrastructuur, maar informatie kan heel goed helpen om mensen mogelijkheden te bieden om op een andere manier hun reis te vervolgen dan zij oorspronkelijk in gedachten hadden. Als het gaat om verstoringen, dan weten mensen vaak niet wat ze moeten doen. Terwijl een goede reisinformatie op apps en op het web kan helpen om toch hun reis op een goede manier te vervolgen en ook binnen een zekere reistijd hun doel te bereiken.

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijks congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector aanwezig om samen te inspireren, connecten en creëren!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

 

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *