Interview Steven Bakker | Mobility FFWD Event 2018

Steven Bakker is Simulation Expert bij INCONTROL Simulation Solutions. In het interview praten we met hem over simulatiesoftware voor loopstromen en de toepassing daarvan in de mobility sector.

Bekijk hieronder het interview of lees het transcript:

Wij maken simulatiesoftware voor loopstromen. Dus eigenlijk met onze software kan je loopstromen in kaart brengen. Stel, er wordt een nieuw station ergens gebouwd, dan wordt helemaal in het begin van de ontwerpfase, wordt onze software gebruikt om de loopstromen te valideren en te toetsen.

Mobiliteit is onze wereld. Wij spreken geen MaaS-oplossing, maar wij staan wel aan de voorkant van elk ontwerp dat met MaaS te maken heeft. Dus bijvoorbeeld: er wordt ergens een nieuw station gebouwd, er wordt een nieuw – hoe zeg je dat – urban mobilityplan gemaakt voor een binnenstad, onze software wordt daar gebruikt om echt de loopstromen in kaart te gaan brengen. Hoe gaan mensen dan het mooist van A naar B, zonder mobiliteit als een automobiel of iets te gebruiken. Een belangrijk onderdeel daarvan, soms wel eens onderbelicht.

Nou, als ik bijvoorbeeld kijk naar de toepassing van stations: wij werken veel samen met ProRail en NS, zij gebruiken onze software. Zij gebruiken eigenlijk alle data die zij vergaren. Dus dat is bijvoorbeeld door de incheckpaaltjes die er zijn, daar krijgen zij data uit hoeveel mensen op welk moment op een station komen. Die data wordt weer gebruikt om in onze simulatiesoftware, nou ja eigenlijk, te kunnen toetsen hoe de toekomstbeelden eruit zien. Nou bijvoorbeeld Utrecht Centraal: hoe gaat het in 2030 er aan toe? Hoeveel mensen zijn er dan en wat voor loopstromen moeten zich dan gaan ontwikkelen? We zien wel dat er steeds meer innovatieve manieren gebruikt worden om loopstromen te gaan – ja, hoe zeg je dat – guiden. Hoe je ze verplaatst en kan gaan sturen eigenlijk in bepaalde infrastructuur. En daar haken wij op aan, wij geven inzichten in waar de mensen gaan lopen en wat vervolgens de beste methode is om ze te gaan… om ze het beste van A naar B te krijgen in een bepaalde situatie, dus in een station bijvoorbeeld.

Bijvoorbeeld de fietsenstalling die in Utrecht gebouwd wordt, dat wordt de grootste van de wereld, dertien en een half duizend mensen. Toen zes jaar geleden het eerste design er was, toen waren eigenlijk de voorspellingen al heel anders dan dat ze nu al zijn. En die gaan alleen maar meer worden. Er gaan meer mensen met de fiets naar hun station toe, dus er zullen steeds meer van die grote fietsenstallingen gebouwd worden en dat zien wij ook als een trend in de markt, daar hebben wij onze software ook klaar voor gemaakt. Dus die trend, daar spelen wij op in, zodat alle bedrijven zoals, nou ja die hier ook allemaal staan, de BAM, de Arcadis en dergelijke, ons ervoor kunnen gebruiken om in die trend in te spelen en die fietsenstallingen zo efficiënt mogelijk te maken naar de toekomst toe.

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijks congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector aanwezig om samen te inspireren, connecten en creëren!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

 

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *