Home » Mobiliteit » ‘Lightrail-systeem oplossing voor bereikbaarheid Eindhoven’

‘Lightrail-systeem oplossing voor bereikbaarheid Eindhoven’

Een lightrail-systeem of een innovatieve smart rapid bus is een mogelijke oplossing voor het bereikbaarheidsprobleem in de regio Eindhoven. Barth Donners, adviseur duurzame mobiliteit bij Royal HaskoningDHV, en Anja Hannema van de gemeente Eindhoven presenteerden vorige week een ‘Blue Sky-concept’ tijdens de Dag van de Rail, waarover zij met diverse railprofessionals in discussie gingen.

Vervoersprognoses laten zien dat tussen 2030 en 2040 zowel de weginfrastructuur als het openbaar vervoer niet meer toereikend zullen zijn om het groeiend aantal reizigers op te vangen. “Daarnaast zijn er veel spoorse ambities in Eindhoven met mogelijke snelle internationale verbindingen naar Düsseldorf, Aken, Antwerpen en Brussel die vermoedelijk hoge kosten in aanpassingen van de infrastructuur met zich meebrengen. In het concept hebben wij gekeken naar hoe we deze verbindingen meer lucht kunnen geven”, legt Hannema uit.

Lees verder over de introductie van het nieuwe systeem, hotspots en capaciteitsvraagstukken in de regio op de website van Spoorpro.

Bezoek de website

 


Ook interessant voor u?

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Bekijk ook

Vijf taboes over mobiliteit

Vijf taboes drukken hun stempel op het maatschappelijk debat over mobiliteit. Deze taboe-onderwerpen komen dus …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *