Next Urban Mobility: van deelauto tot openbare fiets

Vandaag de fiets, morgen de scooter en overmorgen de auto? Of met de kaart in de hand met het openbaar vervoer? Zo gemakkelijk is het. Next Urban Mobility van Pon combineert verschillende soorten vervoer in een hub voor werknemers van bedrijven of bewoners van woningcomplexen. En dat levert flexibiliteit, duurzaamheid en leefbare steden op.

Diverse vormen van vervoer komen bij Next Urban Mobility samen in één app waarin je kunt plannen, boeken en betalen. Dat kan via pay-per-use (oftewel alleen betalen voor wat je daadwerkelijk gebruikt) of via een abonnement. “Daarnaast kun je gebruikmaken van onze helpdesk voor vragen of advies”, vertelt general manager Ingrid Staffhorst. “We bundelen vervoersvormen, bieden een scala aan verschillende auto’s, fietsen en scooters en zorgen voor de service daaromheen. Bijvoorbeeld de ‘mobiliteitsbutler’ voor onderhoud en schoonmaak van de deelvoertuigen, waarmee we het gebruiksgemak verhogen.”

Mobility as a Service

Met Next Urban Mobility geeft Pon ‘Mobility as a Service’ vorm. “Oftewel niet meer investeren in een eigen vervoermiddel, maar gebruikmaken van en kiezen uit verschillende soorten vervoer”, aldus Staffhorst. “En dat vanuit één plek met daarbij een gepersonaliseerd reisadvies. Met de app kun je je complete reis van deur tot deur eenvoudig plannen, boeken en betalen.” De hub is bedoeld voor grootzakelijke bedrijven, maar ook voor vastgoedontwikkelaars om in te zetten tijdens hun plannen voor de ontwikkeling van een gebied. “In essentie zijn we namelijk een antwoord op het steeds stijgende aantal reizigers in het woon-werkverkeer. We willen met onze slimme mobiliteitsoplossing de bereikbaarheid, het ruimtebeslag en de luchtkwaliteit in steden verbeteren.”

“In essentie zijn we een antwoord op het steeds stijgende aantal reizigers in het woon-werkverkeer” Ingrid Staffhorst

Waar ligt de behoefte?

Hoe komt die mobiliteitshub tot stand? Staffhorst: “Als een groot bedrijf of een vastgoedontwikkelaar bij ons binnenkomt, gaan we met hem of haar het gesprek aan. Waar ligt de vervoersbehoefte? Hoe lopen de verkeersstromen? Hierbij kijken wij goed naar de kenmerken van de beoogde locatie en bovenal de doelgroep. Vanuit de behoeften van de gebruiker komen we met oplossingen voor de meest geschikte vorm van vervoer.”

Vergroeningsslag

Daarbij maakt Next Urban Mobility gebruik van de kennis die binnen Pon beschikbaar is. Over deelfietsen en deelauto’s, mobiliteitskaarten, openbaar vervoer en duurzame energie. Wat past het beste in de betreffende situatie? Een mobiliteitshub kan een deel van het wagenpark vervangen. Staffhorst: “Je medewerkers blijven mobiel en tevreden en je maakt die vergroeningsslag met bijbehorende kostenvoordelen.” Een mobiliteitshub komt vooral tot zijn recht in de grotere steden. “Vooral bedrijven in stedelijke gebieden, hebben er veel voordeel van. In de stad zijn immers vaker parkeer- en bereikbaarheidsproblemen.”

Open of gesloten hub

Next Urban Mobility kan de hub inrichten voor één bedrijf. “Maar je kunt ook samenwerken met gelijkgestemde ondernemingen op hetzelfde bedrijventerrein of in hetzelfde bedrijfsgebouw”, vertelt Staffhorst. “Bovendien kun je kiezen uit een gesloten of een open hub. In een gesloten hub beperk je het gebruik exclusief voor een bepaalde groep gebruikers; in een open hub profiteren ook bijvoorbeeld omwonenden van de mobiliteitsdiensten en zijn er schaalvoordelen te creëren.”

Bron: https://www.businessmobility.nl

 

Op 26 maart 2019 is hét Mobility FFWD terug!

Het jaarlijkse congres waar de toekomst van mobiliteit wordt bepaald.

Laat u inspireren op Mobility FFWD met aanwezigheid van de gehele mobiliteit sector om samen te connecten!
Ruimtelijke ordening staat deze dag centraal.

Bekijk het programma van 2019

 

Bekijk ook

Bewuste Bouwers ontwikkelt normkaart Corona voor bouwbedrijven

De maatregelen die genomen moeten worden in de strijd tegen het Covid-19 virus hebben ook …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *