Vlog Monique Stam – de Nijs, Wethouder Gemeente Heerhugowaard

Gespreksleider expertsessie Stationslocaties, Dag van de Rail 2019

 

Hoe kun je als kleiner station toch ontwikkelen?

  • Met Stad van de Zon, een groot PV-panelenveld én ons Slimme Energienet is Heerhugowaard nummer 1 energie-transitie gemeente van Nederland. We doen er een schep bovenop en daarbij is onze volgende stap het bewust verduurzamen van onze mobiliteit.
  • Heerhugowaard is nog een echte auto-forensenstad. Maar met De Zaancorridor in ons achterhoofd pakken we door op meer duurzame mobiliteit. Wij willen straks naar 10.000 treinreizigers per dag; een fikse groei op het spoor waarbij Heerhugowaard ook een bestemming is.
  • Wij denken in onze knooppuntontwikkeling mee met de spoorpartijen. Daarom hebben wij ‘Groei op het Spoor’ bedacht: een notitie die onze gebiedsontwikkeling spiegelt aan de businesscase op het spoor.

 

 

Dag van de Rail 2019

27 juni 2019 | LocHal Tilburg | 12e editie

Hét platform voor alle stakeholders in de railsector

Thema’s als de bereikbaarheid van de steden, de implementatie van ERTMS, cybersecurity, het gebruik van data, digitalisering, ontwikkeling van stationslocaties, verduurzaming en het inpassen van het spoor in de beschikbare ruimte zijn de afgelopen jaren veelvuldig besproken. Maar hoe kunt u hiermee vanaf morgen aan de slag?

Download de brochure

 

 

Bekijk ook

🎙️ Podcast: Jarko van Nuenen – Nationaal Stationscongres

Tijdens het Nationaal Stationscongres in Nijmegen, kwam de sector samen om met elkaar ervaringen uit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *